Doorgaan naar hoofdcontent
Ik ben werkloos
Mijn dochter is van de fiets gereden, mijn taalmaatje ligt op een intensive care in Parijs en een standje gekregen omdat ik de Nederlandse les vanmorgen onvoldoende heb voorbereid

Ik ben werkloos
Ze is verdrietig en kan niet werken, hij was meer dan twee weken vermist, mijn leerlingen vinden de directeur niet leuk

Ik ben werkloos
Het wiel van de fiets is stuk, Mustafa ken ik als een intelligente en rustige jongen, afscheid genomen op de oprichtster van ons taalinstituut 

Ik ben werkloos
Onze nieuwe site om de weidevogels van de ondergang te redden is live gegaan. Sytske begon 22 jaar geleden met het individuele onderwijs aan mensen met een taalachterstand en ze had allang met pensioen kunnen gaan. 

Ik ben werkloos
Facebook bijwerken, nieuws op Twitter plaatsen, afspraak voor interview met de burgemeester van Twenterand gemaakt

Ik ben werkloos
Afspraak met de zanger van mijn nieuwe nummer Children of Syria afgezegd. Hij zingt, speelt bas en percussies en ik speel gitaar en de solo. We schieten maar langzaam op met de productie.

Ik ben werkloos
Offerte geschreven voor een nieuwe promotiecampagne van een mogelijke klant maar mijn LinkedIn pagina nog niet bijgewerkt.

Ik ben werkloos
Ik kom tijd te kort, maak lijstjes en kom maar niet aan stofzuigen toe.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een waxinelichtje aangestoken met mijn vriend en taalmaatje in de kapel. Hij betaalde de dertig cent, hoewel hij Islamitisch is. Maria en Jezus hebben ook voor hem een grote waarde. Een houvast. Vooral nu misschien. Het gaat niet goed met hem. Geboren en getogen in de oudste stad van de wereld, gevlucht voor het oorlogsgeweld in een bootje en onlangs opnieuw alles verloren. Op weg naar Parijs bijna alles kwijtgeraakt toen de bus hem achterliet bij een vreemd tankstation. 

ZwervenZonder mobiel, laptop en geld zwierf hij dagenlang in de Franse hoofdstad. Sliep in parken en riolen. Tot hij na dagen werd opgepakt omdat hij met een schaartje bezig was op straat in het hart van de zwaar bewaakte stad. Na een dag in een cel kreeg hij een aanval van een spierziekte die onder mensen in het Midden Oosten vaker voorkomt. 

PsychoseHij krijgt zware medicijnen en ziet kans via een kaartje van een tankstation zijn woonplaats te bellen en contact te krijgen via via met zijn familie. Hij heeft het gevoe…
Hij is agressief en laat duidelijk weten dat hij mij niet mag. Zijn gezicht is bleek, wat zoiets betekent dat hij klaar is om te vechten. Hij probeert me uit de tent te lokken. Mijn vriend negeert hem volkomen. We zitten met zijn drieën in de rookruimte van Mediant voor geestelijke gezondheidszorg.

Mustafa maakt een bekende gebaar wanneer de vijandelijke jongeman de ruimte heeft verlaten. Mustafa doet alsof hij een enorme splinter uit zijn voorhoofd trekt. "Alle Turken zijn niet goed wijs", zegt hij kalm. "Blaffende honden bijten niet", zeg ik tegen mijn Syrische vriend waarna ik uitleg wat ik daarmee bedoel. "Blaffende honden bijten niet", herhaalt hij mijn woorden.

Zijn 24-ste verjaardag vierde hij deze week in zijn kamer bij Mediant. Een slinger met vlaggetjes hangt nog boven zijn bed en op het tafeltje ligt een boek dat ik hem heb gegeven. Het gaat over het oneindige heelal. Er ligt een vel papier met aantekeningen onder het boek. Mustafa leest er fanat…
Schoten bij arrestatie voor politiebureau

Een schietpartij van dichtbij meegemaakt. Nota bene voor het politiebureau in onze stad. We deden boodschappen en hoorden, eenmaal buiten op de fiets, vier of vijf knallen vlak achter elkaar. ´Zal wel vuurwerk zijn´, dacht ik. Maar aan de houding van mensen op straat leidde ik direct af dat er iets bijzonders aan de hand moest zijn. Mensen stonden verstijfd naar de ingang van het politiebureau te kijken. Vier agenten zaten inmiddels bovenop een persoon die liggend op de grond geen kant meer op kon. In de verte hoorde ik een sirene van een politiewagen maar het gevaar was al geweken. Een week later hoorde ik wie de arrestant was. Het was een oud vriendje van mij. Iemand die ik redelijk goed ken. Voor velen de dorpsgek. Zijn vader was vroeg overleden en toen hij een jaar of 16 was vond zijn moeder hem oud genoeg om op eigen benen te kunnen staan. Dat was waarschijnlijk ook de laatste keer dat hij zijn moeder wilde zien. 

Zwartwerk
Hij is superhandi…