Doorgaan naar hoofdcontent
Ik ben werkloos
Mijn dochter is van de fiets gereden, mijn taalmaatje ligt op een intensive care in Parijs en een standje gekregen omdat ik de Nederlandse les vanmorgen onvoldoende heb voorbereid

Ik ben werkloos
Ze is verdrietig en kan niet werken, hij was meer dan twee weken vermist, mijn leerlingen vinden de directeur niet leuk

Ik ben werkloos
Het wiel van de fiets is stuk, Mustafa ken ik als een intelligente en rustige jongen, afscheid genomen op de oprichtster van ons taalinstituut 

Ik ben werkloos
Onze nieuwe site om de weidevogels van de ondergang te redden is live gegaan. Sytske begon 22 jaar geleden met het individuele onderwijs aan mensen met een taalachterstand en ze had allang met pensioen kunnen gaan. 

Ik ben werkloos
Facebook bijwerken, nieuws op Twitter plaatsen, afspraak voor interview met de burgemeester van Twenterand gemaakt

Ik ben werkloos
Afspraak met de zanger van mijn nieuwe nummer Children of Syria afgezegd. Hij zingt, speelt bas en percussies en ik speel gitaar en de solo. We schieten maar langzaam op met de productie.

Ik ben werkloos
Offerte geschreven voor een nieuwe promotiecampagne van een mogelijke klant maar mijn LinkedIn pagina nog niet bijgewerkt.

Ik ben werkloos
Ik kom tijd te kort, maak lijstjes en kom maar niet aan stofzuigen toe.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Weer zo'n fantastische dag gehad bij Itom Taal. Het vroor buiten dat het kraakte. En de cursisten kwamen ijskoud naar de Jacob Catsstraat in Hengelo toegestroomd om hun kennis van de Nederlandse taal te verbeteren. Een van onze altijd vrolijke docenten zong in de pauze zo maar het titellied van Noddy, de Engelse kinderserie over een grappig mannetje dat met zijn autootje het een na het andere bijzondere avonturen beleeft. Drie van onze cursisten vonden het lied zo grappig dat ze het onmiddellijk opzochten op internet en afspeelden waarna het vrolijke humeur van onze collega escaleerde naar een opperbeste stemming dat de drie volwassen kerels weer aanzette tot meer lol onder elkaar. De uitbundiger sfeer bleef de hele pauze van een half uur domineren en leek iedereen mee te slepen. 

Nog even het filmpje opgezocht voor al die mensen die samen met hun kinderen naar Noddy keken. De heerlijke combinatie van vrijwilligers en beroepskrachten bewijst maar weer een fantastische formule te zi…
Verschrikkelijk geschrokken ben ik. Het gaat slecht met mijn taalmaatje. Hij ligt op de bank onder een dekbed in de woonkamer bij zijn ouders. Twee weken nadat Mustafa (23) een aanval kreeg op vakantie in Parijs en in het ziekenhuis belandde oogt hij nog steeds uitgeput. Hij is suf en valt steeds in slaap. Praten valt hem zwaar. Zijn ouders en zijn twee zusjes zijn flink aangeslagen maar desondanks toch opgelucht dat hij terug is, dank zij Allah.

Mustafa is dom geweest. Hij vertrok zonder een bericht achter te laten. In Zwolle verloor hij al een mobieltje. Hij ontmoette twee andere Arabisch sprekende mannen en ze besloten samen met de bus naar Parijs te rijden. Tijdens een plaspauze reed de bus zonder hem verder. Zijn tas met geld, laptop en kleren zijn weg. Mustafa besloot achter de bus aan te reizen maar hij verdwaalde in Parijs en niemand spreekt er Engels.

Mustafa had toevallig nog een kaartje bij zich van een tankstationhouder en belde hem met de vraag zijn broer te benaderen. Die…
Wist je dat de turbines voor de opwekking van elektriciteit precies op 3000 toeren draaien? Anders is de netspanning niet exact 50 hertz. De klokken gaan dan te snel of juist te langzaam draaien. In de Verenigde Staten draait het net op 60 hertz. Vandaag heb ik dat geleerd in het Industriemuseum van Oyfo in Hengelo, die vlakbij de moskee staat waar Mustafa vrijdag nog was om te bidden. 

Hij lijkt het museum interessant te vinden. Mijn Syrische vriend was de afspraak voor deze zogeheten Draai en Doedag vergeten. Hij dacht dat dit volgende week zondag zou zijn.


Een half uur nadat ik hem had gebeld troffen we elkaar dan toch bij de bibliotheek om van daar uit door te fietsen naar Oyfo, het voormalige industriemuseum Heim. Uitleggen waar dat is leek te moeilijk door de taalkloof tussen ons. We hadden de begane grond 'gedaan' toen zijn vader plotseling voor de deur stond van het museum. Hij was kennelijk nieuwsgierig geworden wie die man was die zijn zoon nu al enkele maanden elke we…